logo

Nieuwsbrief 2: 3D impressies

Publicatie datum: 09-10-2020

Afgelopen zomer hebben wij de eerste nieuwsbrief omtrent het nieuwbouwplan Kievitsakker te Ysselsteyn verzonden. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en het plan krijgt steeds meer vorm. In deze tweede nieuwsbrief nemen wij u mee in de verdere voortgang van het proces en zijn wij verheugd de eerste impressies van de woningen met u te delen.

In de vorige nieuwsbrief hebben wij de te volgen ruimtelijke procedure omtrent dit bouwplan al kort uiteengezet. Om dit plan te kunnen realiseren moet de bestemming van het plangebied gewijzigd worden in een woonbestemming. Hiervoor is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit nieuwe bestemmingsplan is 12 oktober jl. in het college behandeld waarna het voor gedurende 6 weken ter inzage wordt gelegd. In het bouwplan worden woningen gerealiseerd voor levensloopbestendig wonen, twee-onder-een-kap wonen en aaneengesloten wonen. Samen met Quant Architectuur hebben we getracht een mooi dorps straatbeeld te creëren. Hieronder presenteren wij u het resultaat.

Verkavelingsplan Kievitsakker
Aan de noordzijde van het plangebied liggen 6 levensloopbestendige woningen (type A, zie onderstaande impressie). Deze levensloopbestendige woningen kijken uit op de Kievitsweg en hebben ieder een eigen oprit. De achtertuinen van deze woningen liggen op het zuiden en zijn bereikbaar middels een vrije achterom. De woningen beschikken over een volledig woonprogramma met slaapkamer, badkamer en ruime berging op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn een tweede slaapkamer of hobbyruimte en de technische ruimte gesitueerd.
[impressie] 6 levensloopbestendige woningen type A
Ten zuiden van deze woningen liggen 5 aaneengesloten woningen (type B, zie onderstaande impressie). De hoekwoningen (B2) beschikken over een eigen oprit en zijn tevens levensloopbestendige woningen met een volledig woonprogramma met slaapkamer, badkamer en ruime berging op de begane grond. De tussenwoningen zijn gezinswoningen met twee slaapkamers, badkamer en technische ruimte op de verdieping. Deze woningen kijken uit op het groene hart van het bouwplan en liggen aan een nieuwe straat waarvoor in een later stadium nog een naam bedacht zal worden. Ook deze woningen beschikken allemaal over een vrije achterom.
[impressie] 5 aaneengesloten woningen type B
Aan de zuidzijde van het plangebied liggen 4 twee-onder-één-kap-woningen (type C, zie onderstaande impressie) op riante kavels met vrij uitzicht op het groene hart van het bouwplan. Deze "tweekappers" zijn qua indeling op de begane grond ruim en uniek van opzet. Ook beschikken deze woningen standaard over een vrijstaande garage, eigen oprit en een vrije achterom. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers en een badkamer gesitueerd. De zolder verdieping is bereikbaar middels een vast trap.
[impressie] 4 tweekappers type C
Aan de zuidwestzijde liggen tenslotte 4 aaneengesloten woningen (type D, zie onderstaande impressie). Deze woningen hebben een royale woonkamer met open keuken en de hoekwoningen (D2) zijn standaard voorzien van een garage en eigen oprit. Alle woningen hebben een vrije achterom. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers en een badkamer gesitueerd. De zolder verdieping waar tevens de technische ruimte ligt is bereikbaar middels een vast trap.
[impressie] 4 aaneengesloten woningen type D

In het bouwplan worden ruim voldoende parkeerplaatsen gerealiseerd, zowel op het eigen terrein als in het openbaar gebied. In het groene hart van het bouwplan worden bomen geplant en is ruimte gecreëerd voor natuurlijke waterberging en -infiltratie.

In aanloop naar de verkoop van de woningen worden de komende maanden de verkoopstukken gereed gemaakt. Nog voor het einde van dit jaar gaan de woningen in de verkoop en kunnen wij u meer detailinformatie geven omtrent de plattegronden, afwerkingsniveau en prijzen.

Heeft u vragen over het bouwplan Kievitsakker, neem dan gerust contact met ons op via kievitsakker@teunissen-bv.nl. Tevens kunt u zich hier vrijblijvend inschrijven wanneer u interesse heeft in het buitengewoon wonen op deze mooie en rustige locatie in Ysselsteyn.

Terug naar overzicht